I'm in miami bitch

Idag åker min kära familj till Florida. Miami, Orlando ja hela köret. Min familj alltså INTE jag. Är jätte avundsjuk nu! Anledningen till att jag inte får åka har kanske ni trogna läsare (haha som om det finns någon) läst förut men för er som inte vet så bokade min familj resan i vintras. Jag fick välja mellan att åka med kompisar utomlands eller till usa i sommar. Kompisar valde jag. Sen blev det 100 % säkert att jag skulle till usa som utbytesstudent och eftersom att mina vänner åker i augusti kan jag inte följa med dom utomlands, och det fanns inga platser kvar till Miami. Inget alanya, inget Florida. Så synd om mig som ska bo i usa ett helt år, hihi. Fast finns inte på världskartan att jag hamnar i Miami så.... Men ett plus finns det ju: Huset för mig själv! Hur skönt som helst

What are words if you really don't mean them when you say them

Måste bara dela med mig av min 4:e mardröm om usa. Jag drömmer aldrig mardrömmar och självklart ska dem jag drömmer vara om usa. I alla fall var den jätte hemsk och nu vill jag inte åka!! Det började bra, min värdmamma och värdpappa var jätte gulliga och hade världens gulligaste hund. Vi hade jätte trevligt och dom var stört sköna och jag kunde inte vänta tills att jag fick skriva på bloggen vilken tur jag hade haft. Sen började det snöa ute (alltså seriöst i alla mina "usa-drömmar" snöar det fast det är sommar, ska jag ta det som ett tecken???) men sen råkade jag höra min värdmamma och värdpappa prata om hur jobbigt dom tyckte att det var att ha mig där, att dom inte ville ha kvar mig och tänkte slänga ut mig. Och då blev allt jätte dåligt. Sen hade dem en dotter i min ålder som hatade mig. Hon gjorde allt för att förstöra för mig och sätta dit mig för saker jag inte gjort. Hon och hennes kompisar var verkligen jätte dumma mot mig! Som tur var ringde min väckarklocka och jag slapp drömma den drömmen mer. Men ni vet känslan när man drömt något verkligt, sen sitter känslan och humöret man har i drömmen kvar i kroppen när man vaknat? Känner mig jätte opepp på usa nu och det är verkligen tråkigt...
Och det är den 20 Juni idag och jag har fortfarande ingen placering! Jag visste att det skulle bli såhär. Kommer få reda på vart jag ska bo sista möjliga datum. Jag lovar...
Men jag är glad för alla andra som fått placerings skull! Lite avundsjuk, men mest glad:)

We were young and wild and free, fighting in a love we couldn't leave

Jag vet inte om det är illa eller inte när jag seriöst har läst alla utbytesstudenters bloggar 10/11... Hittar ingen ny, vet ibland inte vad jag ska göra när jag inser att varenda blogg jag går in på har jag redan läst.. Det har blivit lite av min favorit sysselsättning, att läsa bloggar och drömma mig bort.

You know you are swedish when..

..You think it's perfectly normal to go out and party every weekend from the age of 13.
..A good summer vacation consists of going to a country down south in Europe, probably Greece or Spain, with your friends. When you arrive at 23:30 (not 11.30 pm, major difference!) the first thing you do is get wasted and stay wasted for the rest of the week.
..You find it normal to have to go to a special store that is owned by the government, that’s only open during daytime to buy a bottle of wine, or other alcoholic beverages.
..You just love singing “snapsvisor” while drinking any kind of alcohol.
..You generally consider the pre-party better than the night out in a club that follows.
..You instinctively spot ‘Swedes’ from a distance just based on looks and what they’re wearing.
..You love complaining about Sweden when you are there and state "it's much better in Sweden" when you are abroad.
..You count how many cigarettes you borrow or give away - just to be sure it's fair.
..You don't mind sharing the toilet cubicle with all of your friends to save 5 SEK.
..You would rather stand up on the bus for an hour than bother the person who's handbag is currently occupying the last available seat.
..You see a woman with a baby carriage trying to get on the bus you're in, so you pretend to be sleeping so you don't have to help her with it.
..You get on the train before letting people off because the train might leave without you!
..Living with your partner and having kids together without even planning on getting married is perfectly normal.
..You spend most of your summers in the park playing a game with wooden sticks, and when telling confused Non-Swedes about it you insist that it's the best game ever.
..You end your phonecalls with 'pusspuss' and then don't understand at all why the english-speaking people around you looks at you like you're a retard or a pervert.
..You rattle the toilet door handle like hell, even though it’s clearly locked.
..You wait at least one hour after you’ve eaten before you go swimming. You being swedish you’re bound to drown otherwise...
..You call Mallorca "Mallis".
Haha dom bästa är nog: You think it's normal to get on the back of a truck and drunkenly shout and sing for hours just because you grauated from school.

..You consider it tradition to get wasted and dance around a giant penis symbol stuck in the ground every summer.

Boy I've never loved one like you

Nehe, det publicerades visst inte.. Här kommer ett lite försenat inlägg:
Igår var det dags för Eskilstuna att ta studenten. Vissa firade att det var 365 dagar kvar tills det var deras tur att ta studenten, jag firade 730. Jag har egentligen inga problem med att det är 2 år kvar innan jag går ut gymnasiet för jag vet att usa kommer att vara värt det och jag har inte så bråttom. Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv, så att ha två år kvar att tänka på känns faktiskt skönt. Förut var det ett hinder för usa, att man är tvungen att gå klart gymnasiet efter att man kommit hem. Men nu är det mitt minsta problem. Jag bryr mig faktiskt inte. Jag är bara glad att jag tar chansen att förverkliga min dröm, jag är glad att jag vågar det. Sen att jag får gå i en ny klass, utan mina gamla vänner är tråkigt men egentligen ingen big deal. Usa är det jag vill och en sådan sak ska inte få stoppa mig. Fast klart att jag blev lite tårögd när det var dags att sjunga Den blomstertid nu kommer på skolavslutningen. Det var det med den klassen och jag som tyckte om den så mycket..

californiadreamin

Jag fick ett spännande mejl häromdagen med olika resor inom USA som man kan göra under året som CETUSA student (Min amerikanska organisation). Man kan välja mellan att åka till New York och Washington DC, Hawaii eller Californien det här året. WOHOOO


Don't count the days, make the days count

I birist på saker att göra, eftersom att min pigga pojkvän somnat, så bestämde jag mig för att skriva ett inlägg. Har inget vettigt att komma med men.. Fortfarande inte hört något från USA, men nu är det minst 57 dagar kvar och max 103 dagar till  avfärd!! Längtar!!!!!!! Fast mysigt att ha världens underbaraste kille brevid sig. Jag kommer att sakna det, honom, sjukt mycket.

RSS 2.0