Tisdag 2011-08-30 21:47

Imorgon är det "the fair" här i Parowan, eller den börjar imorgon och håller på till måndag. Tror det är typ tävlingar inom mat, bakverk, grönsaker, foto och målningar osv.. I min floriculture klass så ska vi delta med två bidrag till tävlingen. Jag har nu gjort värdens fulaste kanelbullar! Dom har inget ens i närheten av pärlsocker, fick använda strössel, färsk gäst visste inte min vmamma vad det var. Jag använde något fryst pulver-jäst (och inte så lätt att veta vad man ska ha då). Ingen var hemma så jag hittade inga vanliga plåtar utan fick ta små plåtar med kanter, har dom ett namn? hehe, så bullarna som antagligen hade för mycket jäst växte ihop och det blev inte alls bra. Dom smakade inte bra heller till och med min vmamma som alltid älskar allt jag lagar sa ingenting. Jag försökte "dom smakar säkert lika äckligt som dom ser ut" men hon sa inget, bara tuggade på sin bulle. Om hon gillat dom skulle hon ba "Oh no Emmie, This is sooo good I love it!! Sen som mitt andra bidrag har jag gjort en jordgubbstårta (eller halft i alla fall, ska garnera imorgon bitti). Förra gången använda vi gul kakmix, den här gången hade vi bara vit kakmix. Men jag tror att det blir mycket bättre med den vita. Plus att jag köpt massor med vispgrädde så att den lär nog bli mycket finare och mycket hodare än den jag gjorde sist. Och imorgon efter skolan får jag äta den också!
Idag var jag också på bbq. Det var scouterna som hade den och familjerna var bjuda. Mina vbröder är med i scouterna. Såklart lämnade jag kameran hemma, vilket var synd för vi åkte in i bergen och det är så sjukt fint! Bergen är så vackra och sen träden är så exotiska. Jag måste verkligen hika någon helg. Haha.. Önskar jag hade bättre bilder på naturen här för den är så fantastisk. Och det finns all sorts natur här. Öken, röda berg, vita, grå beiga berg, salt vatten, söt vatten, barrträd, lövträd, höga berg, låga berg. Det är så dramatisk och jag älskar det!
Jag har ju en single-placement (vilket innebär att jag bara har en förälder). Men min vmamma är gift och har en till son! Men hennes man och sonen bor i Las Vegas. Min vmamma och mina vsyskon flyttade hit för ett tag sedan. Haha fattar inte varför dom flyttar från vegas till den här lilla staden! I alla fall är (vet inte om jag ska säga vpappa, för bor ju inte me honom. Nej, han heter i alla fall Trent) så Trent är på besök och det är så roligt för enda sen jag kom hit har min vfamilj sagt 1000 ggr att jag inte ska blir rädd för Trent. Att han ser läskig ut och pratar väldigt mörkt men har ett hjärta av guld. Jag typ okej.. Men tycker inte alls han är läskig, han är väldigt stor men inte läskiga haha! En kul sak är att mina vbröder heter Travven och Treyton, deras tredje bror heter Trysten och pappan heter Trent. Haha alla har typ samma namn.. Och min vmamma heter Joelene och vsyster Josee, också ganska likt.
Jag har förövrigt bilder på huset osv, ska lägga ut när jag har tid!

Tisdag 2011-08-30 16:21

Emmie do you speak Swedish?
Um yeah I'm from Sweden?
Oh yeah thats right..
Och tänkte bara hälsa alla att ni får ha så kul på stundentkryssningen i östersjön. En annan ska till Karibien på stundetkryssning!

Måndag 2011-08-29 19:23

Den här dagen har gått ganska segt. Jag känner inte att jag mår speciellt bra här, men vantrivs inte heller så att jag ill åka hem. Känns bara inte som om det är värt att lämna allt och alla hemma för det här. Jag hoppas att det blir bättre, vilket det antagligen kommer att bli! Det är nog bara i början som det känns jobbigt. Jag har inga som jag kan kalla mina vänner än och jag saknar min pojkvän så att jag spricker, inte lätt att tänka possitivt då. Men i alla fall den första av de två sistnämda kommer att bli bättre. Jag kan ju inte vara utan vänner ett helt år.. Sen när jag valde att åka ifrån min pojkvän ett år vet jag inte riktigt hur jag tänkte, men kan inte åka hem nu..
En tjej i min skola som heter Madison ville i alla fall att jag skulle komma på zumban ikväll, hon är ledare (eller vad säger man?). Så ska iväg på det nu, bra att röra på sig och vill gärna lära känna Maddie för hon är så sjukt gullig och snäll! Jag försöker tänka possitivt och tänka att det blir bättre snart. Men är helt ensam och känner ingen, så vad ska man göra. Har setat hela dagen i skolan och skrivit hur många dagar det är kvar tills jag åker hem på varje "dag" i min almenacka. Det borde inte vara så...
Föressten så börjar jag suga på att skriva på Svenska. Jag gör mycket gramatik fel, glömmer bokstäver och att böja orden. Får sudda helatiden. Det har tagit dubbelt så lång tid att skriva detta än vad det brukar. Haha och det har bara gått 2 och en halv vecka..

Söndag 2011-08-28 11:10

Snart bär det av till kyrkan igen för att vara mormon i 3-4 timmar. Sen måste jag hem och plugga. Här har vi läxor helatiden! Rolig söndag..
Igår var jag på derby med Alyson och Sam. Derby var typ att bilar kör in i varandra men ingen har tydligen dött i denna sport! Ser dock livsfarligt ut. Men det är sådanthär som folk i min ålder gör här i usa, i alla fall där jag bor. Inte kör in i varandra med bilar, utan kollar på när andra gör det. Förra helgen var det mud bog, igår derby, nästa helg the fair. Men dom säljer sjukt goda popcorn så jag överlever.

Lördag 2011-08-27 15:25

Det åskar som tusan ute och haglar! Hela huset skakar, blir nästan rädd. Ikväll är det derby här i Parowan, vet inte riktigt vad det är men det är i alla fall utomhus, haha roligt i det här fina vädret.. Vill att det ska bli soligt igen, det var varit dåligt väder i 3-4 dagar nu!!
Igår var jag min vmamma, hennes kompis och Missy in till cedar för en avskedmiddag för Missy. Åt så mycket, och sen filmkväll med godis, chips och popcorn så jag mår fortfarande illa idag! Jag har gått ner några kilo sen jag kom hit men efter igår gick jag nog upp 10!!
Nej, nu ska jag gå ut och skaffa lite vänner, haha!

Torsdag 2011-08-25 23:13

Igår gick jag hem på lunch och när jag skulle tillbaka till skolan började det regna!!!!! Det har varit strålande sol och minst 35 grader varje dag och nu spöregnade det både igår och idag och tydligen imorgon också!
Skolan flyter på, det är så mycket enklare än sverige även om vi inte riktigt kommit igång än. Idag hade vi test på en film vi såg i tisdags, vi fick ha med alla anteckningar + att det var jätte lätt. I Sverige hade vi aldrig fått ha anteckningar på test, men det verkar vara vanligt här. Och mitt andra "matteprov" som jag skulle ha igår var inte heller ett matteprov!!! Det var samma som förra gång, frågor på vilka reglerna är på mattelekionerna, OCH vi fick ha med oss det andra provet som vi hade rättat lektionen innan, eller prov är det verkligen inte men. Alla andra lektioner är också chill och imorgon har jag en presentation på ett collage jag har gjort. Läste nyss att man fick skriva essey om man ville. Har en känsla av att jag är den enda som kommer göra det muntligt haha.
Imorgon ska vi troligtvis gå på bio och bowla för Missy, tjejen från taiwan som bor här, ska åka hem på lördag.
Annars händer ingenting, godnatt!

Tisdag 2011-08-23 16.50

Och så var även första hela B-dagen avklarad. Första lektionen elementery tutoring. Jag är i en 1 klass och i usa är dom 5 år. Jätte gulliga. Första halvtimmen fick jag sitta och trösta en tjej som grät hysteriskt och ville ringa sin pappa. Sen hjälpte jag bara allmänt till om någon behövde hjälp. Haha så gulligt, dom skulle skriva av från tavlan "adventure" på ett papper, vissa han inte ens klart på 5 min..
Andra lektionen var art. Då ritar vi bara som vanligt.
Lunch sen 3:e som var engelska. Då gjorde vi ett test (!!) hatar att jag måste göra dom också, hehe borde få lite dispans eftersom att jag är från sverige. Men det var lätt, vi skulle fylla i ord i meningar där orden saknades och vi fick 4 ord att välja emellan. Testet gjordes på datorn. Visst det kanske var liite svårt för mig, för vissa ord kunde jag inte. Men det är ju jätte lätt för dom, fattar inte varför allt är så lätt! Hoppas det fortsätter såhär. Efter det såg vi en dokumentär om en författare, kommer inte ihåg vem...
Sista lektionen var floriculture, vilket jag tror kommer bli askul. Idag satt vi och gjorde pärmar. Läraren hade massa scrapbook papper och grejer som vi kunde använda och göra fina framsidor och baksidor! Och sen ska vi välja 2 olika saker man kan äta att göra själva. Och eftersom det mesta innehåller saker från naturen så kan man göra vad man vill! Visserligen måste vi göra det hemma men jag gillar att laga mat och baka.
Missade dock yearbook mötet på lunchen, men det är ett på fredag också så får gå då!

Måndag 2011-08-22 15:10

Hemma från skolan. Igen. Matteprovet var inte ens ett matte prov, bara ett prov på regler vi har i skolan. Haha.. Och så har jag oroat mig hela helgen. Vi startade i alla fall upp med lätta saker, det vi gjorde i matte b:s algebra, så det är bra att vi inte hoppar direkt in i det svåra. Tror hon sa att vi har ett riktigt test på onsdag. Men det lär vara lätt, eller i alla fall inte så att jag får underkänt! Nästa lektions var Foods och då klistrde vi bara och klippte ur ett register att ha i våran receptbok!
Ikväll är det någon filmvisning på skolan vi ska på. Sen har jag lite läxor att göra! Och just nu går jag runt med en klump i magen för allt känns bara dåligt. Vill hem och krama min älskling, vill inte vara i usa!

Måndag 2011-08-22 11:24

Hemma från skolan på Lunch. Jordnötssmör och honungs sandwich! Hatar det entligen men det är så amerikanst så var tvungen att äta! Jordnötssmöret alltså. Idag är min första hela A-day. Börjar kl 8.00 med kör. Och det finns väl inte så mycket mer att säga om den lektionen, kör helt enkelt. Nästa lektion var Financial Literacy. Handlar om att kunna handskas med sin ekonomi. Vi fick papper med uppgifter att fylla i om vad vi värderade viktigast att spendera pengar på och vad vi skulle göra om vi fick 100 dollar att göra vad vi ville med. Vi fick läxa till fredag att göra ett collage om oss själva med värderingar, mål, needs and wants. Lunch är mellan 10.55-11.40 och nästa lektion är MATTE! VI HAR PROVV! Kommer inte komma ihåg någonting.. Varje lektion är ungefär en och en halv timme! Tiden går ganska sakta, den kommer antagligen bara gå saktare och saktare med tiden. Nepp måste tillbaka till skolan, börjar om 13 min!

Söndag 2011-08-21 20:35

Här kan du se mina foton på fb från New York och mitt år i Utah

Söndag 2011-08-21 19:13

Första söndagen i Utah = Första gången i kyrkan. Som tur är börjar det kl 13.00, så jag får sovmorgon!! Idag skulle "Young Women" samlas 12.30 för att öva på två sånger dom skulle sjunga. Självklart med jag medtvingad! Så jag gcik dit 12.30 med min vsyster och 13.00 började allt. Det var likt svenska kyrkan. Inga HALLELUJAH! Haha ville att alla skulle skrika det. Men folk höll tal, lyssnade inte på vad dom sa, vi sjöng lite sånger, young women sjöng, vi gjorde samma sak vi gör innan vi äter varje dag (vet inte vad det är men en person säger typ vad vi ska vara tacksamma för,någonting in the name of Jesus Christ amen och alla säger amen). Vi fick äte en bit bröd, dricka en matsked vatten ut små, små glas. Vet inte vad det var bra för men gjorde som alla andra.
Kl 2 var det söndagsskola.  Vi var 10 tjejer och killar i samma ålder som var i ett klassrum och läste ur bibeln och pratadde om vad som stod där. Japp det var exakt lika roligt som det lät. Kl 3 ringde klockan och det var dags för nästa lektion, haha. Young women. Jag fick presentera mig eftersom att jag är ny, sen sjöng vi typ. Sen skrev vi upp olika mål i livet på en tavla och alla fick 3 st jordnötter. Vi fick välja ett mål var och säga 3 olika uppoffringar vi behövde göra för att nå målen, en uppoffring för varje jordnöt. Haha vi fick lägga tillbaka nötterna efter att vi kommit på 3 saker. Men vi fick en snicker, vilken jag inte gillar, med ett pappersomslag som det stod "sacrefice bar" på.
Sen åkte vi hem och åt typ ostbågar med karamell på. Haha Amerikanarna är äckliga ibland..
Imorgon börjar skolan på riktigt!

Söndag 2011-08-21 10:10

Mot kyrkan om en timme! Berättar hur det är att vara mormon i Utah lite senare!!

Lördag 2011-08-20 22:17

Glömde att berätta att vi hade ett test i skolan igår och jag slapp inte undan! Det var egentligen lätt, typ nationella matte, sen naturvetenskap och ordkunskap, sen var det om en massa elektroniska prylar och jag fattade inte hälften av alla ord plus att jag inte vet direkt något om sådana saker. Men det går inte på betygen. Jag borde mer vara orolig över matte testet på måndag! College prep math är inte det lättaste och jag kommer så få ett f eftersom att jag inte räknat matte på hela sommaren!!
Kom just hem från Mud Bog som hålls här i Parowan en gång om året. Jag volontär arbetade som biljettsäljare med min vmamma. Mud Bog går ut på att stora truckar kör genom en "gata" full med lera och vatten och den som kommer längst vinner! Det var helt okej och jag åt blå hallon popcorn.. Har massa bilder, ska göra ett album!
Imorgon blir det kyrkan!

Fredag 2011-08-19 23:35

Idag var säsongens första fotbollsmatch! Det var tråkigt, haha. Det tog 3 timmar och det händer ju inte ett skit. Sen var vårt lag tydligen sämst i år också. Efter det var det back to school dance. ÄNNU TRÅKIGARE, jag skämdes för att det var så pinsamt. Det var 12-åringar som sprang runt och alla dansade jätte fult och jag stod där i ett hörn och skämdes, visste inte vart jag skulle ta vägen.. OMG det var så pinsamt! Godnatt hoppas jag inte har mardrömmar inatt!

Torsdag 2011-08-18 21:40

First day at high school! Det är gångavstånd till skolan så imorse gick jag och Josee (min vsyster) till skolan, hon visade mig lite vart olika klasser skulle vara, för vi har bara en lektion tillsammans. Idag hade vi både a-day och b-day, varje lektion i typ 35 min eller något sådant. På lunchen var det Lunch assembly och då träffas alla i skolans aula och, ja vad gör man? Cheerleadarna och dansarna uppträdde lite, och några elever hade gjort en film och alla i sporterna/klubbarna presenterades. Sen fick vi pizza och sen resten av lektionerna. Och så var första dagen avklarad. Vi gjorde inte direkt något på lektionerna mer än gick egenom mål osv, så får skriva mer om det när vi börjat lite. Just det, jag gick med i Yearbook också.
Efter skolan gjorde vi Sushi och vårrullar. Missy, en tjej från Taiwan, har något collegeprojekt här och kommer ofta och hälsar på min familj. Nu har hon varit här i två månader. Hon är världens gulligaste. Min värdmamma driver ett bed&breakfast som är i samma hus som vi bor i. Huset är jätte stort och hon hyr ut tror 5-6 stora rum. Just nu är alla fulla. En familj är här med 6 barn!! Och sen är Missys vänner här, dom är typ 9 stycken tror jag. Så det är fullt hus. Eller ja gästerna är ju inte så mycket i huset, dom gör ju saker på dagarna. Men ändå fullt hus, 21 pers haha.
Igår installerade jag min telefon och idag fick jag mitt första nummer. Haha stolt. Av 2 tjejer som skjutsade hem mig. Alla är så trevliga här, nästan övertrevliga. Så annorlunda från alla svenska människor. Jag blir presenterad helatiden nu eftersom att jag är ny och från sverige. Och alla frågar om jag har det bra, saknar min familj och hur min första skoldag varit. Och alla, eller ja 8 av 10, säger "oh your eyes are so pretty". Haha min värdsyster typ: yeah she hears that a lot... Lite kul, tycker jag.
Igår gjorde jag en jordgubbstårta, den blev äcklig och vi hade 3 olika gräddsorter för vispgrädden räckte till 1/5 av tårtan. DOm hade typ fryst grädde och allt. men det var det godaste dom ätit. Traven (min yngsta värdbror) sa: This is the best I ever eated! Well.. first or second best. Haha, jag gillade den inte men det var bra att dom gjorde det.
Kan inte lägga in bilder för det är jätte segt. Ska göra ett album på fb när jag har tid, typ i helgen.
Idag har jag varit här en vecka. Saknar alla hemma jätte mycket, speciellt min pojkvän. Men jag försöker tänka possitivt och göra saker helatiden, för annars skulle jag bryta ihop. Började nästan gråta flera gånger i skolan idag. Men kunde ju inte direkt gråta där.. Men allt är bra och jag trivs. Vill hem ibland, ibland inte. Eller vill träffa min pojkvän.. Saknar också att ha en mamma och pappa som kan trösta en. Men det blir bra det här! Det är ändå vad jag drömt om i 100 år så nu ska jag klara det!!

Onsdag 2011-08-17 16:25

Hello Sweden! Kom just hem ifrån volleyboll practis, lugnt kollade bara, snart ska jag kolla på rams dancingteam och se om det är något för mig. Men dom är nog mer åt balett hållet och har aldrig dansat det så vi får se. Var i skolan tidigare idag och tog senior picture, porträttfoto till något, yearbook typ. Och så måste jag betala 190 dollar i fees eller vad det var. Fattar inte riktigt varför, men tror i alla fall att min yearbook ingår i det priset..
När jag sak gå till dansträningen ska jag nog ta med min kamera och ta lite bilder på skolan. Om man får haha.
Imorgon börjar skolan! Får många frågor om jag är nervös men det är jag inte. Tror inte att jag kommer bli det heller. Finns liksom inget att vara nervös för. Alla är jätte trevliga och tycker att det är så coolt att jag är här. Alla typ: Where are you from? jag: Sweden dom: OOH awesome thats so exciting. Tror inte att det kommer bli några probem att få vänner för att är så trevliga och snälla. Och engelskan är inga problem alls, jag var lite orolig att jag inte skulle kunna höra vad dom sa, men det går jätte bra. Har inte fått be dom säga om en mening en enda gång. Dom två första dagarna sade jag en mening på svenska utan att tänka på det, sen är det lätt hänt att man svarar typ ja och nej ord på svenska, eller mer aa nee. Men idag har jag inte sagt ett enda svenskt ord. Så var inte oroliga över språket, för man hör bättre vad dom säger än på filmer/serier tycker  jag.
Igår var vi inne i st George, det var jätte vackert men hittar inga kläder. Köpte lite kläder och en ny väska. Vi var på ett mongoliskt kök och åt middag. Och så köpte jag en telefon. 89 dollar + 45 för obegrensat med sms, minuter och internet. Så väldigt billigt.
Går knappt att ladda upp bilder på blogg.se men ska göra ett album på fb när jag har tid! Kram

Tisdag 2011-08-16 12:01

Framme i Parowan! Kom igår eftermiddag runt kl 16. Flög propellerplan, tror det heter så, över hela Utah och det är så häftgigt. Från varje fönster ser man höga berg som skiftar i rött. Och utsikten från bakgården är jätte cool. Det är riktigt vackert!
Min vmamma, min vsyster och hennes kusin plockade upp mig på flygplatsen och vi åkte för att köpa lite saker. Vi stannade till i en klädaffär och dom undrade vad jag hade för kläder och så frågade dom "Would you wear theese?". Och jag typ "..No..hehe". Haha kännde mig rätt dum, men modet här är ju 100 år efter.
Sen åkte vi "hem". Träffade vmormor, vmorfar och mina vbröder. Vi åt typ nachotallrik, här ber man en bordsbön innan alla får börja äta, väldigt annorunda från hemma. Och sen hade vi "family night". Först satt vi i vardagsrummet och pratade om att man ska förbereda inför naturkatastrofer, vad man ska förbereda och att dåliga saker händer mot bra människor. Sen gav jag mina presenter och alla blev jätte glada. Sen satt vi på bakgården och grillade marsmallows och gjorde smores! Haha hela min familj är Twilight-fans, till och med mina 11 och 9-åriga bröder citerade saker ur filmerna och disskuterade sina favorit karaktärer.
Huset är stort och mysigt. Och dom (vi) har ett eget solarium!! Så slipper man bli blek om vintern. Great. Imorse åt vi våfflor och nu kom jag precis hem från skolan. Har valt lektioner:
a-days:
1: Chorus
2: us government & citizen
3: College prep Math
4: Foods (cooking)
b-days:
1:Elementery tutoring
2:Advaced art
3: English
4: Floriculture (typ blomster arrangemang)
Sen ska dom prata med dans-coachen och se om jag kan göra try outs för dansteamet. Men dom dansar typ kickdance, så jag vet inte riktigt. Det är ju ingen dans direkt..
Allt känns bra och det blir nog bra det här! Det enda som är svårt är att min vmamma är ganska sträng när det gäller kläder, jag får väl ha på mig vad jag vill men känns ändå som om jag borde respektera det. Och jag har iprincip inga långa byxor eller koftor. Jag har anpassat mig efter dersscoden i skolan, men den är inte så strikt. Vi ska åka och shoppa idag så jag får väl försöka shoppa lite mer heltäckande klädesplagg.

Måndag 2011-08-15 14:30

Snart lyfter planet från Salt Lake City mot Cedar City. Tror jag har fönsterplats och det är så sjukt fint här. Skulle kunna åka en hel dag och bara flyga över det vackra Utah. Och sist men inte minst. OM TVÅ TIMMAR TRÄFFAR JAG MIN VÄRDFAMIJ!! Är inte alls nervös utan bara so excited, haha hittar ingen bra översättning för det ordet. Allt känns bra och det ska bli så kul. Är ju på väg att leva min dröm jag haft i 8 år!

Måndag 2011-08-15 09:17

Sitter just nu på planet till Minneapolis. Blev lite ändringar på min flygtur eftersom att planet från Newark – Salt Lake City var fullbokat. Det fanns bara 2 platser och vi var 3 personer kvar. Dom andra behövde verkligen åka med det planet så jag sa att jag kunde ta ett annat. Får åka 1:a klass nu Newark – Minneapolis – Salt Lake City och sen tar jag det planet jag skulle ta från SLC till Cedar City. Fick ett presentkort eller vad vi ska kalla det på 200 dollar på Delta Airlines för att jag offrade mig. Haha.

Man kan köpa internet här uppe i himmelen för 9 dollar, men jag tror att jag shoppat waay to much i New York… Bäst att inte köpa det jag inte behöver. Så lägger upp det här inlägget när jag är på SLC flygplats eller i mitt nya hem. OMG snart ska jag träffa min värdfamilj!!

Tänkte jag kunde berätta om den otroligt intressanta gårdagen också. Vi åkte bussen från hotellet in till NYC runt 8 på morgonen, men vi kom bara halvvägs innan bussen fick punka. Busschauffören körde in på Wallmart så att vi kunde se oss omkring där medans däcket blev lagat. Wallmart var ju så häftigt tyckte vi och sprang omkring och tog en massa kort. En halvtimme senare skulle vi träffas och se om allt var klart. Vilket det inte var. Killen som skulle laga däcket hade inte ens kommit. Förhoppningsvis tar det inte en timme till sa ledarna. Så in på wallmart igen, det är ju sjukt stort och super roligt att gå runt och kolla på all mat. Men tillslut tröttnar man ju. Då ställde vi oss i entren, eftersom att det spöregnade ute, utan avbrott, hela dagen igår. I alla fall märker vi hur några killar följt efter oss typ ändå sen vi kom dit. Till slut kommer dom fram och frågade vad vi gjorde här och varför vi är så många. Det visade sig att det var Securitas och dom var oroliga. HAHA vi såg ju ut som om vi skulle råna hela Wallmart, tjejer i 16-18 år ålder är definitivt misstänktsamt.

11.30 kom tillslut en ny buss och vi kunde efter 3 timmar på Wallmart åka in till NYC. Vi han därmed inte med all sightseeing så vi fick se ground zero, frihetsgudinnan från land och chinatown innan vi fick fritid att shoppa.  Jag köpte lite body mist och krämer på VS, 2 bh:ar och ett linne på american eagle och massa fint på en lite affär som säkert var B där, men gud så mycket fina klänningar och toppar dom hade. Precis min stil också, blev helt till mig och ville köpa allt!! Sen åt vi pizza innan vi åkte hem till hotellet igen.

En lite rewiev på hotellet, till er som ska besöka Wyndham Garden Newark: Frukosten var inte speciellt god, visst det smakade inte äckligt men den var inte så varierad. Middagen på hotellet var ok. Hitintills har jag inte ätit något (förutom pizza) som varit gott i usa. Allt smakar äckligt och typ ingenting. Däremot ni som ska till NY så rekomenderar jag Snapples, en typ juice dryck som är hur god som helst. Finns att köpa överallt. I alla fall hotellet.. Rummen var väl helt okej, inte jätte fina men inte fula. Sköna kuddar. Vattenkokaren däremot är den sämsta och var beredd att få en swimmingpool på golvet om ni använder den. Duschen var riktigt krånglig men för att få på duschen och inte badkranen så lyfter man på en liten.. spak? Som sitter ovanpå kranen. Tog mig 2 duschar att lista ut.

Vi utbytesstudenter har ju även ledare med oss. 2 killar från Norge och 3 finska damer. Två av dom finska ledarna var väldigt dryga och det tyckte alla. Dom blev sura för allt. T.ex så gick vi runt i Greenwich village  i lördags och när vi kom tillbaka till bussen saknades 2 tjejer. Ledarna hade väl antagligen räknat fel och vi hade gått utan dom. Tillslut kom dom tillrätta och var säkert ganska chockade, lost i NYC är kanske inte så kul. Jag skulle få smått panik. Ledarna blev jätte arga och sa att dom borde skämmas och att det var otroligt pinsamt. Inte snällt sagt tycker jag. Det är väl deras jobb att hålla koll på alla och räkna rätt. Nej, jag har inget emot explorius och dom svenska ledarna är jätte trevliga. Men när man arbetar med ungdomar så kan man inte bete sig så som dom finska ledarna gjorde. Plus att vi fick dela 3 tjejer på 2 sängar. Och det var inte bara vi, utan flera som inte hade tillräckligt med sängar. Det är kanske inte så kul att sova i en liten säng brevid någon man inte känner alls. Och när vi sade till ledarna så svarade dom argt att vi får accepetera läget.


Söndag 2011-08-14 21:48

Internet är jätte segt här, jag är trött och måste packa ihop alla saker. Ska skriva ett bättre och mer detaljerat inlägg när jag har tid. Helgen i NYC lider mot sitt slut och..
..Imorgon UTAH!!! Så sjukt, finner inga ord. Förstår inte.

Lördag 2011-08-13 23:14

Hemma igen efter 12 timmar i NYC och en lååååååång frågestund med svar på frågor jag redan kunde..
Klockan 7 imorse var det frukost. Ingen höjdare direkt. Rostat bröd, scrambled egg, stekt potatis och flingor. Och en timme senare gick bussen in till Manhattan. Förts blev det sightseeing då vi fick se det mesta värt att se på manhattan! Efter det fick vi 6 timmar att spendera som vi ville i Manhattan. Vi gick till Victoria Secret och Forever 21 och diverse andra butiker. Jag köpte underkläder och 2 pjyamas på VS, lite smått och gott på Forever 21, vinröda converse, smink och så klart mat. Inget jag ätit hitills har varit gott.. Efter det tog vi tunnelbanan till Times square och tittade lite och sen hade 6 timmar gått.
På hotellet igen skulle vi ha frågestund. Ledarna blev på allvar arga för att vi typ inte hade något vi undrade över, men vissa hade tydligen noll koll och frågade helt onödiga frågor i 2 timmar. Minst.
Sen gick jag upp till Anna och Isabelle som åker redan imorgon!
Nu ska jag sova!
Internetet är nog överbelastat och hinner inte ladda upp fler bilder! Men ska försöka hinna med det en annan dag!

Fredag 2011-08-12 16:26

Sitter nu på hotellrummet i Newark!! Kan inte fatta att jag är här. Jag är både ledsen och glad, så vet inte riktigt hur det känns nu. Det var jobbigt att säga hejdå till älskling och familjen. Men jag var ganska duktig och fällde inte allt för många tårar. Men det ska bli skitkul att spendera helgen i NYC och det känns jätte bra, även om jag saknar alla redan. Kan fortfarande inte fatta vad jag ger mig in på! Men det kommer säkert att bli jätte bra. Flygresan hit gick snabbt och smidigt, hade 4 säten för mig själv och eftersom jag inte sovit mer än en timme inatt var det skönt att kunna sova som på en säng, haha. När vi väl landat i USA så blev det en väldigt massa väntan. Rummen krånglade och nu sitter vi här 3 tjejer som ska dela på ett rum med 2 sängar. Tydligen ska vi dela säng. Klockan är snart 16.30 och det är inte mat förens kl 19, men vi hittade lite nudlar i en butik där nere så det går ingen nöd på mig!

Sista dagen i Sverige, Torsdag 2011-08-11 14:54

Nu är det mindre än ett dygn kvar tills jag lämnar Sverige. Detta är min sista dag här och i natt blir sista gången jag sover i min egen säng på ett bra tag!
Det mesta är klart, har några småsaker att packa ner bara. Och packa ur, hehe, var precis 23 kg och måste ha plats för det jag shoppar i NYC!
Just nu har jag fortfarande inte fattat att jag ska åka. Även om jag om 24 timmar är halvvägs över Atlanten. Allt känns så overkligt. Jag har inte ens resfeber än. Jag grät bara när jag fick veta att jag fått familj och placering. Sen dess har jag inte gråtit. Men jag fattar bara inte att jag ska göra det här. Jag har velat det, drömt om det, så länge, så många år. Det känns fortfarande som att det bara är en dröm. Att jag nu snart är i USA och lever min dröm känns bara, ja jag kan inte fatta det. Kanske inte kommer förstå det förens jag är hemma igen, haha.
Idag har jag sagt hejdå till mormor och morfar och till farmor. Dom är dom gulligaste någonsin! Sagt hejdå till vänner och släkt och imorgonbitti innan jag åker till Arlanda blir de dom jobbigaste farvälen, familj + pojkvän..
Ikväll blir det sista middagen med familjen och sista natten med älskling. Jag pratade med min vsyster och sa att jag inte visste om jag skulle skratta elleer gråta. Hennes svar var riktigt bra: Du kan gråta för när du kommer hit kommer du bara skratta!

Onsdag 2011-08-10 11:45

Om 47 timmar och 40 min går mitt plan till New York. Det är sjukt, så sjukt.
Om 47 timmar och 40 minuter lämnar jag Sverige i 10 månader.
P5210099_153438224_large
Hostel-in-new-york3_large
Designcanvasiloveny_large_large

Onsdag 2011-08-10 00:30

I ÖVERMORGON ÅKER JAG!! WHAT THE FUCK!

Tisdag 2011-08-09 22:19

Idag kom mitt pass med visum! Så nu är nog allt klart för resan. Fått flygbiljetterna också, typ packat klart, har alla papper, presenter osv. Skönt

Måndag 2011-08-08 21.24

4 inlägg på en dag. Måste ju säga att det inte är illa haha. Tror dock inte att det kommer att fortsätta i denna takt, vi kan ju dock hoppas! Iallfall fick jag en, eller tre, liten, små frågor av Elina jag tänkte att jag kunde besvara:
Vad var det som fick dig att åka som utbytesstudent? Varför valde du just explorius? Vilket år är du född?:)
Vad som fick mig att åka? Hmm, ja det var min mamma som gav mig idén när jag var typ 9 år. Jag har alltid gillat att resa och upptäcka världen och enda sen jag var jätte liten har jag velat flytta från Eskilstuna. Så jag har sålänge jag kan minnas surfat in på explorius hemsida med jämna mellanrum och längtat till året då jag fyllde 14 och fick åka. Sen blev det inte av det året, inte nästa heller eller det efter det. Men i år så var jag tvungen att göra det. För det är min dröm och jag tänker inte vakna upp om några år och ångra mig.
Det har alltid varit exploius för mig. EF var ju uteslutet, STS kändes inte heller rätt och de andra lite mindre organisationerna vet jag inte så mycket om. Men explorius kände bra och seriöst! Så det fick bli dem jag åkte med. Helt ärligt har jag inte funderat på någon annan organisation. Det har fungerat bra hitintills med dom också.
Jag är född 93.
Tänker inte skämma ut mig med en frågestund men ni alla som vill är välkommna att ställa frågor närsom, det är bara roligt:)

Måndag 2011-08-08 21:09

Idag har jag inhandlat diverse presenter till min värdfamilj. Till min värdmormor och värdmorfar blev det en bok om Sverige, men lite text (vet inte vad det står, haha) och fina bilder! Till min värdmamma blev det en dalahäst, värdsyster kentskiva + SNÖ örhängen och till värdbrorsorna sverige t-shirtar. Sen har jag köpt smörknivar, dalahäst-servetter, smörkniv, marabou, bilar och djungelvrål. Och sen min scrapbook på det. Perfekt!
Idag har jag även tagit min typ 106:e (OCH SISTA) spruta. Färdig vacinerad för den här gången.
Idag är jag också jätte deprimerad. En kille fick just placering i Forks.. Dvs han ska gå i skolan där dom spelade in twilight. Det är så häftigt och jag dör för jag är så avundsjuk. Kommer aldrig släppa det. Tänk om det hade varit jag!

Fortfarande måndag 2011-08-08 01:38

OOh, just det! Frågade min värdsyster om dresscoden i skolan: shirt sleeves have to be 4 fingers wide and shorts have to be longer than your fingers if your arms are down at your sides.. and no hats.
Trodde, eftersom att det är en mormon-stad jag bor i, att man var tvungen att ha långbyxor och polo-tröja! Men den dresscoden är ju helt ok faktiskt! En tjej berättade att dom i hennes skola typ inte fick visa någon hud och bara fick ha beiga, svarta, gröna, gråa kläder (eller hur det nu var). Haha det var ju bara sjukt!! Bara dystra färger också, haha. God bless Amerika.

Måndag 2011-08-08 01:28

Inte långt kvar nu tills jag är klar med min scrapbook! Och imorgon ska jag och mamma köpa lite fler presenter till min värdfamilj. Allt börjar i alla fall dra ihop sog och idag kom jag på att jag bara har 4 dagar kvar i Sverige.. Åh. Dom fyra dagarna har jag fullt upp med att fixa:

  • Presenter
  • PACKA!
  • Göra klart min scrapbook
  • Träffa min älskade pojkvän så mycket som möjligt. Vet inte ens varför tanken flög i mig att lämna honom i 10 månader.. Han åkte för 4 timmar sedan, jag saknar honom redan!
  • Ta spruta
  • Hämta betyg på engelska från skolan
  • Köpa diverse saker jag behöver ha med mig
  • Fika med Caisa och hennes syster som varit i usa som utbytesstudent

Osv, osv... Finns väl en massa mer men nu blev jag trött och orkar inte tänka!

4 DAGAR, FATTA, DET ÄR INGENTING!!!!!!!!!!!!!!Tänkte även börja skriva dag, datum och tid som rubrik. Kan vara svårt att hålla koll annars och så är det ju en sådan tidsskillnad. Hehe ja nu vet ni!


Every time of the day, I'm missing you

Funderar på att göra en ny header där jag kan skriva "Emmie Norman, utbytesstudent i USA, Utah". Har läängtat såå länge efter att få göra det. För övrigt är jag aspepp på New York. Resten av året vet jag inte än, fattar inte att jag ska åka iväg. Vill inte ha för höga förhoppningar heller.
Later

So this is goodbye

Idag hade jag en avskedsmiddag eftersom att dom flesta av mina vänner ska iväg till Alanya och kommer hem den 16 augusti. Tror varken jag eller dom fattar att jag ska vara borta i ett helt år. Och eftersom att det är en vecka kvar innan jag åker känns det inte så verkligt. Därför blev det heller inget gråtkalas. Kanske lika bra det. Dom är i alla fall världens gulligaste, kommer sakna dom så mycket, och här är presenten jag fick:

Lovar att jag ska bära den varje dag! Nu har jag ett jätte fint armband från er, ett till jätte fint armband från min älskade mamma och ett halsband jag fick förra året av världens bästa pojkvän! Ska bära dem med mig varje dag. På så sätt finns ni alltid med mig.

Swedish recipes

Just nu sitter jag och håller på med min scrapbook med svenska recept till värdfamiljen! Tar en jävla massa tid, nästan så att jag ångrar att jag gav mig in på det. Åker ju redan om en vecka. Men kul tycker jag absolut att det är att scrapbooka!
.
Ikväll ska jag ha avskedsmiddag för mina tjejer! Ska baka en jordgubbstårta till efterätt. Mums.


And no need to wonder what's been on my mind. It's you

Jag var på Amerikanska Ambassaden igår. Allt gick bra och om en vecka har jag mitt visum! Jag måste väl erkänna att jag var lite nervös innan. Jag vet inte vad det är med mig men jag är typ livrädd för Amerikanarna, haha livrädd att göra minsta fel för då tror jag att dom inte vill släppa in mig i landet. Men jag kom dit och det var en kö utanför där dom som skulle söka visum stod. Jag ställde mig där och fick stå där ett bra tag. Det var stängsel runt hela byggnaden och ett litet "hus" man var tvungen att passera genom för att komma in. En man stod och vinkade till en i taget i kön som jag stod i att man kunde komma in. Till sist vinkade han in mig. Till min förvåning pratade han svenska, haha kanske inte så konstigt men jag hade liksom en bild i huvudet. Han bad om att få se mitt pass och letade i ett år kändes det som efter mitt namn på listan över intervjuer. Han frågade om jag bokat tid idag och om jag hade papper med mig att jag hade det. Blev asnervös att jag inte skulle få komma in. Han bad mig att gå åt sidan sålänge. Haha jag tänkte typ "nu är det kört, jag kommer aldrig komma iväg". Men tillslut hittade han mitt namn och jag fick gå in. Där inne fanns såklart en säkerhets kontroll. Jag fick lägga alla mina saker i lådor som åkte igenom en sån maskin dom har på flygplatserna. Sen tog dom min mobil och andra elektroniska saker. Dom fick jag inte ta med in! Väl inne på ambassaden fick jag en nummerlapp och fick sitta och vänta i ett rum tills det var min tur. Jag lämnade fram alla papper, pass, foto och kuvert till tjejen i luckan och fick sätta mig igen. Sen roppade dom upp mig till en annan lucka där jag fick tillbaka papprena. Kvinnan där sa att det såg bra ut, att jag får visumet om en vecka och frågade typ om jag fått familj än, vart och om dom verkade snälla. Sen fick jag gå! Och så var det momentet avklarat! Ingen fara alls.

Happy to lay here, just happy to be here. I'm happy to know you

Sådär nu har jag äntligen en ny dator!
Idag ringde explorius och väckte mig med goda nyheter. Det finns biljetter till mig till New York den 12:e augusti, 9 dagar kvar!! Kan fortfarande inte fatta att jag ska åka, helt sjukt.. I alla fall lyfter planet från arlanda 10.25 fredag förmiddag. Sen ska jag och alla andra exploriusare som åker den 12:e spendera helgen i NEW YORK! Ska bli riktigt roligt. Jag har alltid velat åka till New York men det har aldrig blivit av. Men om 10 dagar, då ni!

I thank god youre here with me

Kände att det var dags för ett mer djupgående inlägg om min placering! Jag har alltså fått placering i Utah i en stad som heter Parowan, med ca 2,700 invånare. Det är "a single family home", dvs att jag bara kommer att ha en värdmamma, ingen värdpappa. Jag har två värdbröder på 11 resp 9 år och en syster som är 17! Jag ska gå i skolan på Parowan High School som har runt 500-600 elever. Min värdsyster sa att jag ska bli senior och få ta graduation, hur det blir med graduation vet jag inte riktigt om jag får ta på riktigt eller bara "vara med".
Om det finns flygbiljetter till New York den 12:e så åker jag då. Problemet är att det är väldigt många som ska åka den 12:e + att skolan börjar den 18:e, nästa avresedatum är den 16:onde augusti och ska jag då till New York i 3 dagar kommer jag inte hinna till skolstart...
Jag har pratat lite med min värsyster och hon verkar vara jätte gullig!
Just nu går det inte att ladda upp bilder så det får bli i ett annat inlägg!
Jag kan fortfarande inte fatta att jag ska åka och det känns väl både bra och dåligt just nu. Bra för att det ska bli skitkul, dåligt för jag vet inte hur jag ska klara 10 månader ifrån min pojkvän..

RSS 2.0