Onsdag 2011-09-28 16:59

Skolan flyter på. Fattar inte mycket av matten men har tydligen g så det räcker ju. Foods klasserna är roligast och vi kan sitta en hel lektion, ca 85 min, och gå igenom hur man gör en sallad. Och jag skojar inte (Folk är verkligen tröga här ibland). Och då är lektionerna inte lika roliga. Sen får vi ju såklart laga mat. Idag gjorde vi cheeseburger soup! Haha.. Låter så typiskt tjock och amerikanskt så det finns inte. MEN det var jätte gott. Nästan så att jag ska publicera receptet så att ni kan göra er egen cheeseburger soppa där hemma..
Något jätte gott vi gjorde förra veckan var att blanda jordgubbs yogurt, jordgubbar, mini marhmallows och någonting annat.. Det finns inte i Sverige men det närmaste vi har är nog vispgrädde! Blanda ungefär 1/3 yogurt med 2/3 grädde och blanda sen ner färska jordgubbar och marshmallows. Super gott och enkelt.
På fredag är det homecoming vilket innebär att alla dagar den här veckan har vi olika klädteman i skolan. Måndag skulle man ha pyjamas/crasy hair, igår helsvart, idag pirat, imorgon ska man välja en tidsperiod (typ 80-talet) och klä sig så och på fredag är det blue and gold (skolans färger). Och idag hade vi ett assembly innan lunch, då hela skolan samlas. Det börjar alltid med att cheerleaderna dansar och sjunger ramsor för att peppa skolan, sen sa vi the pledge och efter det sjöng vi skolsången. Sen blev vi presenterade för "homecoming court" som bestod utav 8 par som man kan rösta på till kung och drottning till dansen på fredag. Nu kan vi snacka att jag lever livet som utbytesstudent i USA. Sitter bara och tittar facinerat på allt som hnder omkring mig.
haha tyckte två toffsar var crazy enough för mig i måndags.. (och ursäkta fjortis-bilden)
.
En annan sak som hände i månadgs som också är lite typiskt amerikanst. Vi hade kör när rektor pratade i högtalarna och sa school lockdown. Vår körledare skrek att alla skulle sätta sin intill väggen i bakre delen av körsalen och sen släckte hon ljuset. Jag kunde ju gissa vad som pågick men frågade i alla fall. School lockdown är en säkerhetsåtgärd dom gör om någon skjuter i skolan. Alla släcker lamporna och sätter sig mot väggen knäpptysta så att personen med ett vapen ska tro att ingen är där och inte skjuta dom. Ni kan alla vara lugna, det var bara en övning. Men efter att ha setat där i 5 minuter hörde vi hundar skälla innfrån skolan och då började folk undra om det verkligen var en övning. Sen såg vi skuggan av någon som passerade dörren intill vårt klassrum. Men sen sa rektorn i högtalarna "This was just a practise, no need to worry, sorry for enterupting you classes. Have a good day". Min vsyster som har kör med mig frågade om vi gjorde så i Sverige. Jag typ nej..... Haha galna amerikanare..
Svensk jordgubbstårta!!
Kolibri
Utsikt från Lauras fönster
Cupcakes från barnkalaset!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0