I've been this way with so many before, but this feels like the first time

För er som funderar på att åka som utbytesstudent och inte vet vilken orginisation ni ska åka med. Explorius erbjuder detta: 
  • Stöd en Afrikans elev under året

One-to-One Aiducation innebär att Explorius stöttar en afrikansk elev med skolavgifterna under ett läsår för varje utbyteselev som reser via Explorius. Beroende på land, Tanzania eller Gambia, betalar vi hela eller del av skolavgiften under ett helt läsår. Explorius har fokuserat på området kring Nzega i Tanzania och byn Kartong i Gambia. Explorius kommer även att stötta fortbildning av lärare i Tanzania under de kommande åren då det råder stor brist på utbildade lärare. Explorius har under förra året också bidragit till att bygga upp ett bibliotek i byn Kartong i Gambia, ett projekt som vi fortsätter att stödja även under detta år.

ÅK TILL AFRIKA

När Explorius studenter har upplevt sitt fantastiska och lärorika år som utbytesstudent kommer vi att ge varje familj möjligheten, inget tvång, att fortsätta stödja sin fadderelev under det nästkommande året. Explorius kommer också att anordna resor till Afrika där både Explorius elever och föräldrar är inbjudna. Då kommer vi också att besöka de skolor som Explorius stöttar samt få tillfälle till att träffa faddereleverna.


Jobba som volontär i Afrika

Om man vill och har lust så kan man som Explorius utbyteselev också åka ner till Afrika och jobba som volontär under en kortare eller längre tid. Explorius kommer att skicka ut mer information om dessa möjligheter vid utbyteselevens hemkomst.

  • Projekt för klimatkompensering

Explorius planterar 50 träd per utbytesstudent för att kompensera CO2-utsläpp som genereras av studenternas flygresor.


Ger ett stor plus till explorius för detta! Dom planterar träd för våra flygresor, så får man inte lika dåligt samvete över flygresan och alla utsläpp. Du får chansen att åka som volontär till Afrika, vilket är super det med. Det har jag alltid velat. Och självklart gör du så mycket för en människa som inte alls har samma möjligheter som dig själv, genom att betala deras skolavgift så att dom kan utbilda sig! Det här gillas mycket från min sida. Stort STORT plus!


Kommentarer
Postat av: amanda utbytesstudent USA

Det känns sjukt bra att en afrikansk student får utbildning, tycker jag! Har förresten frågestund på bloggen just nu, fråga gärna (:

2011-03-19 @ 19:11:01
URL: http://amandakingen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0